Міністерство цифрової трансформації стурбоване ситуацією, яка склалася щодо блокування роботи низки інтернет-ресурсів

  Перегляди 815

В перелік потрапили 426 вебреурсів серед яких популярний сайт для програмістів та розробників підрозділ сервісу ІТ-хостингу GitHub.

Так, до НКРЗІ надійшла ухвала слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г. від 04.02.2021, справа № 752/22980/20, у кримінальному провадженні №12020100010005155 від 17.12.2020 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), щодо накладення арешту на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні вказаних вебресурсів.

Суддя Плахотнюк К.Г. зобов'язав інтернет-провайдерів, які включені до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій і перелік яких міститься на офіційному вебсайті комісії, закрити доступ до вказаних у переліку сайтів.

Обмеження права на доступ до інформації зобов’язаний запровадити таке правове регулювання, яке дасть можливість оптимально досягти легітимної мети з мінімальним втручанням у реалізацію вказаного права і не порушувати сутнісного змісту такого права.

Сподіваємося на подальший об’єктивний розгляд справи.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт