Мінцифра зберігає бюджетні кошти завдяки переводу проєктів актів Кабміну в електронну форму

Прес-офіс
28 жовтня 2020, 14:09
  Перегляди 1375

Мінцифра зберігає бюджетні кошти та удосконалює документообіг в Секретаріаті Кабміну завдяки переводу проєктів актів Кабміну в електронну форму.

Сьогодні відбулося перше засідання Уряду повністю онлайн, на якому прийняли постанову про можливість схвалювати нормативно-правові акти через електронний документообіг. Це останній крок до 100% відмови від паперу в роботі Кабміну”, — прокоментував Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Відтепер документи та постанови, винесені на Кабмін, будуть лише в електронній формі, без права вимагання їх дублювання на папері. Уряд схвалив відповідну постанову за ініціативи Мінцифри. Це ще один крок до створення цифрової держави. 

Згідно із постановою електронна форма — первинна (основна) форма підготовки актів КМУ. Повний пакет супровідних документів формується та зберігається в електронній системі. Паперові примірники готуються як виключення або у випадках, передбачених законодавством. Крім того, електронна взаємодія органів виконавчої влади — тепер основний інструмент погодження актів. 

Винятки становитимуть документи, що містять інформацію з обмеженим доступом.

Таке рішення дозволить значно скоротити бюджетні витрати, пов'язані зі створенням, проходженням та надсиланням паперових документів і пришвидшить прийняття рішень. А також удосконалить документообіг в СКМУ. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт