Михайло Федоров: за сприяння Мінцифри 2021 року понад 10 тис. шкіл та лікарень будуть підключені до фіксованого інтернету

Прес-офіс
17 листопада 2020, 08:13
  Перегляди 2663

Мінцифра планує до кінця 2021 р. підключати заклади соціальної інфраструктури (школи, лікарні, бібліотеки тощо) до фіксованого інтернету.

Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі програми “Ранок на 24”. 

“Проєкт забезпечення українців високошвидкісним інтернетом — пріоритет держави. Лише втіливши його, ми зможемо втілити всі інші проєкти. Одна з наших цілей —  підключити до фіксованого інтернету кожен об'єкт соціальної інфраструктури в Україні. Так мешканці населених пунктів, де розміщені такі заклади, також отримають можливість підключення”, — заявив Михайло Федоров. 

Мінцифра працює над тим, щоб вся Україна, незалежно чи це місто-мільйонник, чи невеличке село, мали однаково сучасний інтернет. Основна мета – забезпечити 95% населення доступом до швидкісного мобільного інтернету за 3 роки.

Доступ до швидкісного мобільного інтернету раніше здебільшого мали великі міста. Віддалені регіони, маленькі міста та села завжди мали з цим проблеми. Мінцифра прискорює підключення України до швидкісного інтернету. 

Наразі до 4G підключено більше 20 тис. населених пунктів по всій Україні. Лише у жовтні понад 300 тисяч українців отримали 4G вперше. А за весь період реалізації проєкту з липня понад 4,7 млн українців отримали 4G. 

Паралельно також готуємо Україну до запуску 5G. Минулого тижня затвердили План розвитку 5G. А приблизно за півтора роки оператори вже почнуть отримувати ліцензії і в Україні з'явиться ця технологія.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт