Михайло Федоров: За останні три місяці понад 1 млн українців вперше отримали доступ до 4G

Прес-офіс
12 жовтня 2020, 10:09
  Перегляди 930

Мінцифри працює над забезпеченням 95% населення України доступом до швидкісного інтернету. 

Починаючи з липня 2020 року в Україні доступ до швидкісного мобільного інтернету вперше отримали понад 1.2 млн громадян, це майже 2.7 тисяч населених пунктів. Про це в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” заявив віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Ми забезпечили операторам можливість ефективніше розвивати 4G завдяки отриманню ліцензій у діапазоні частот 900 МГц. Це дало змогу швидше підключати нові регіони України. Тільки з липня 2020 року понад 1.2 млн українців вперше отримали доступ до швидкісного мобільного інтернету”, — зазначив Федоров.

Він також додав, що пріоритетом Мінцифри на 2021 рік є забезпечення доступом до інтернету усіх соціальних об'єктів інфраструктури: шкіл, лікарень, бібліотек. 

Очільник Мінцифри наголосив на 4 головних цілях, над досягненням яких міністерство працює для побудови цифрової держави.

“Перше - відцифрувати всі державні послуги. Якщо послуги немає онлайн — її немає взагалі. Друге - забезпечити 95% населених пунктів та автошляхів високошвидкісним інтернетом. Третє - навчити 6 млн українців базовим діджитал-навичкам. І головне - збільшити частку IT у ВВП країни до 10%”, - підсумував Михайло Федоров.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт