Михайло Федоров: Вже понад 50 компаній подали заявки на вступ до Дія.City

  Перегляди 1032

Цього тижня під час Diia Summit стартував Дія.Сity — спеціальний правовий та податковий простір для IT-компаній. За три дні понад 50 компаній подали заявки на вступ.

Про деталі  в інтерв’ю ТСН заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Першими подали компанії Reface та Roosh. На Дія Саміті про свій намір стати резидентами заявили три компанії. Revolut — одна зі світових продуктових компаній, яка коштує понад $30–40 млрд. Вони відкривають R&D і заходять із фінансовим продуктом в Україну. UST — американська компанія, де працює 30 тисяч людей — тепер буде розвиватися в Україні й створювати багато нових робочих місць вже цього року. І SoftServe — одна з найбільших українських ІТ-компаній»‎, — розповів Михайло Федоров. 

Roosh — українська технологічна компанія, що створює та інвестує в продукти на основі штучного інтелекту. Reface — відомий у світі український застосунок, що набрав 100 мільйонів завантажень всього за 14 місяців.

За словами Федорова, впровадження дозволить збільшити доходи IT-індустрії в Україні із $6 млрд до $18 млрд, а кількість робочих місць зросте до 450–500 тисяч до 2025 року. 

«Перед Україною, як і перед всім світом, нині стоїть виклик: ми маємо конкурувати за таланти, які перебувають всередині країни. Люди дуже швидко змінюють місце проживання: якщо ти працюєш в ІТ, то сьогодні живеш у Києві, а завтра вже переїхав туди, де кращі податки чи умови для життя. Нам потрібно боротися не лише за те, щоб люди залишалися, а й за таланти з усього світу, щоб вони приїздили в Україну»‎, — підкреслив Федоров.

Усю вичерпну інформацію про Дія.City, умови вступу, специфіку оподаткування тощо можна отримати на офіційному сайті або безпосередньо від команди Проєктного офісу. 

Інтерв’ю Михайла Федорова для ТСН у двох частинах можна прочитати тут і тут

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт