Михайло Федоров: «Вже понад 4,5 млн українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн за програмою єПідтримка»

  Перегляди 1068

19 грудня в застосунку Дія офіційно стартував проєкт єПідтримка. Це програма підтримки бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії. За цей час понад 5,5 млн українців відкрили спеціальні рахунки в банках.

Про це під час пресконференції про перебіг проєкту заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Вже понад 4,5 млн українців подали заявку в Дії на отримання послуги, а 5,5 млн оформили спеціальні картки в банках. Ми розробили алгоритм так, що людині не потрібно йти кудись, щоб отримати кошти, усе відбувається автоматично. Лише кілька кліків для відкриття картки та подачі заявки в застосунку Дія. єПідтримку можна вважати зразком ефективної співпраці держави та бізнесу. Уперше у світі технічно реалізується подібна послуга», — зазначив Федоров.

За словами Федорова, зараз підключені 6 банків - А-Банк, Альфа-банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Monobank и Ощадбанк. Зараз у процесі інтеграції знаходяться ще 13 нових банків. Найближчим часом планується їх підключити. 

Усього нараховано кошти 2,3 мільйонам українців. З них вже було витрачено понад 206 млн гривень. Найпопулярнішими категоріями за виплатами стали книгарні та квитки в кіно. На третьому місті — квитки на потяги. Далі вже йдуть театри, концерти та різні вистави, спорт. 

«Однозначні лідери списку — кіно та книги. Це можно було помітити, коли минулого тижня найпопулярніші українські сайти видавництв та кінотеатрів “підвисали” від кількості запитів. Це говорить про те, що головну задачу — допомогу бізнесу, який постраждав під час карантину — програма єПідтримка успішно виконує. Щоб отримати кошти цього року під час першого етапу, треба подати заявку в Дії до 29 грудня», — підкреслив Міністр.

Якщо ви ще не скористалися послугою єПідтримка, то можете це зробити за кілька хвилин, швидко та зручно:

  • Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв. 
  • Завантажте застосунок Дія або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore. 
  • Переконайтеся, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку. 
  • Виберіть для виплати картку єПідтримка. 
  • Очікуйте зарахування коштів. 

Як працює проєкт єПітримка, можна дізнатися за цим посиланням. Усі питання та інструкцію з генерування COVID-сертифікатів можна знайти тут.

Проєкт реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України. Команда Міністерства цифрової трансформації України розробляє технічну частину в застосунку Дія.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт