Михайло Федоров: «Війна змусила змістити фокус цифровізації України на глобальні речі»

  Перегляди 743

Україна стрімко рухалася в напрямку повної цифрової трансформації держави, але через повномасштабну війну їй довелося змінити пріоритети. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на дискусії Leaders for Europe's Digital Decade.

За словами Федорова, нагальні завдання для України зараз — спільний безпечний кіберпростір, допомога у відновленні інфраструктури й телекому та інвестиції в діджитал-економіку:

«Перед війною ми мали амбітну ціль — перетворити Україну на найзручнішу країну з точки зору державних послуг. За 2 роки ми зробили багато й планували зробити ще більше. Запустили понад 80 держпослуг онлайн та 15 електронних документів, серед яких — перший офіційний цифровий паспорт. Активно покривали територію швидкісним інтернетом та почали реформувати технічну освіту. Але повномасштабна війна змусила змістити фокус на більш глобальні речі».

Міністр наголосив, що зараз як ніколи для України важлива підтримка наших партнерів для швидкого та ефективного відновлення нашої держави: 

«Живучи поруч із таким “сусідом”, як Росія, ми мусимо бути єдиними. Разом ми зможемо перемогти цього злісного та примітивного агресора, щоб відновити мир та розвиток. Наша команда вже має плани щодо відновлення України. І я хотів би закликати всі європейські країни приєднатися та зробити свій внесок. Наш найцінніший ресурс — це люди. Сміливі люди зі сміливими ідеями. Ми варті кожної інвестиції. Я вірю, що в нас із вами спільне бачення майбутнього», — зазначив Михайло Федоров.

У панельній дискусії також взяли участь: Тімо Харакка, Міністр транспорту та зв'язку Фінляндії; Халфан Белхул, СEO Dubai Future Foundations; Пекка Лундмарк, Президент Nokia та інші.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт