Михайло Федоров увійшов у рейтинг цифрових лідерів Європи POLITICO Tech 28

  Перегляди 669

Розвиток України як цифрової держави не припиняється, навіть попри російську агресію. Про це заявив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю під час оголошення списку Tech 28 видання Politico. Федоров потрапив у шортлист та посів перше місце в категорії Rulebreakers.

«За два роки Мінцифрі вдалося побудувати гнучкий процес цифровізації. Його можна адаптувати під будь-які потреби. Тому нам вдалося швидко переформатувати свою роботу й не витрачати цінний час на розробку нових продуктів із нуля. Оскільки українці потребують швидких та ефективних рішень своїх проблем просто зараз», — зазначив міністр.

За його словами, за перший місяць війни в застосунку Дія запрацювало багато актуальних послуг. Наприклад, заява про зруйноване майно, допомога армії, можливість дуже швидко та зручно подати заявку на соціальні виплати від держави, чатбот єВорог для допомоги ЗСУ у зборі інформації про переміщення ворожих військ. Також з’явилося Дія.TV та Дія.Радіо, щоб українці, навіть на тимчасово окупованих територіях, могли отримувати офіційну та правдиву інформацію. Зараз застосунком користується понад 17 мільйонів українців.

Федоров підкреслив, що з початком повномасштабної війни темпи цифровізації країни навіть пришвидшилися, адже саме зараз ми потребуємо швидких та ефективних рішень. 

«Україна — це майже 300 тисяч талановитих та професійних програмістів та ІТ-фахівців. Я впевнений, що наш досвід буде дуже корисним для цифрової Європи. В умовах війни нам потрібні швидкі та сміливі реформи. І вже очевидно, що майбутнє за цифровою економікою. Ми, як і Європа, розуміємо, що подальший економічний розвиток та темп зростання ВВП безпосередньо залежить від долі цифрової економіки. Наша мета зараз — стати повноцінними членами єдиного цифрового ринку ЄС».

Politico — авторитетне американське політичне видання, що існує з 2007 року та має європейську дочку з офісом у Брюсселі. Tech28 — новий рейтинг Politico, що вперше був оприлюднений у 2021 році. Він включає 28 найважливіших гравців, що стоять за технологічною революцією у Європі. У цей список вже встигли потрапити Даніель Ек (Spotify), Хелле Торнінг-Шмідт (Facebook), Патрік та Джон Коллісони (Stripe) та інші.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт