Михайло Федоров увійшов до рейтингу “30 до 30” від Forbes

Прес-офіс
05 листопада 2020, 08:00
  Перегляди 1279

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров увійшов до категорії  “Агенти змін” в національному списку Forbes “30 до 30”. У рейтингу зібрані головні українські візіонери віком до 30 років. 

“Федоров — наймолодший член українського уряду, чиє завдання — побудувати “державу у смартфоні”. Він змушує державну машину перейти з XX у XXI століття”, — написав  Forbes про Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. 

Михайло Федоров став Міністром цифрової трансформації у 28 років і одразу почав втілювати амбітний план з перетворення України на зручний сервіс. Вже за рік Мінцифрі вдалося запустити мобільний застосунок Дія, що відкриває українцям доступ до 9 цифрових документів. Міністр цифрової трансформації планує оцифрувати всі основні документи та зробити смартфон основним інструментом спілкування з державою.  

Зараз найпопулярніші державні послуги можна отримати онлайн на порталі Дія — ліцензії, дозволи та довідки, найшвидша реєстрація бізнесу у світі, будівельні послуги, комплексна послуга єМалятко 9 в 1, послуги соціального характеру тощо. 

“Ми будуємо цифрову державу, де між людьми та державними послугами немає бюрократичних бар’єрів. Наша мета — спростити життя українців та дозволити їм витрачати час на важливі речі, а не на збір документів та черги. Саме тому ми робимо державні послуги доступними та зручними для кожного”,  — розповідає Михайло Федоров.

Загалом за останній рік Україна здійснила потужний цифровий прорив. Масштабна цифрова трансформація охопила всі сфери життєдіяльності держави. Це дозволить знищити бюрократію, спростити взаємодію між державою та громадянами та економити мільярди державних коштів щороку. 

Історію рейтингу “30 до 30” розпочала американська редакція Forbes 2011 року. Тоді журнал склав перший список молодих підприємців. Згодом географія та предметна сфера розширилася. Сьогодні герої рейтингу — не лише підприємці та засновники IT-стартапів, а й спортсмени, люди мистецтва, каталізатори суспільних змін. Потрапивши до національного списку, Михайло Федоров став кандидатом у європейський та глобальний рейтинги “30 до 30”. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт