Михайло Федоров: «Усі найпопулярніші держсервіси будуть у Дії до кінця року»

  Перегляди 681

Під час повномасштабної війни Дія стала фундаментом цифрової держави. Мінцифра швидко відреагувала на виклики та потреби воєнного часу. Так, у Дії з’явилась комплексна послуга для внутрішньо переміщених осіб, можливість купувати військові облігації, чатбот єВорог, де можна повідомити про розташування окупантів, та інші воєнні послуги. Як Мінцифра підлаштовується під виклики сьогодення та допомагає спростити життя українців, розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю для РБК-Україна.

За 3 роки Дія змінила не лише філософію взаємодії українців з державою, а й культуру мислення чиновників. Тепер будь-яка послуга спочатку проєктується в онлайні. Попри повномасштабне вторгнення, Мінцифра продовжує розбудовувати цифрову державу, головне завдання якої — вирішувати проблеми українців.

«Зараз наша головна проблема — це російська федерація та повномасштабна війна. Тому команда Мінцифри підлаштовується під сучасні виклики і запускає сервіси, які допомагають українцям вирішити проблеми, створені війною. Наша реакція на вторгнення — це не зміна вектора розвитку, а виконання цілей, заради яких створювалася цифрова держава та її фундамент — Дія. Водночас ми продовжуємо працювати над цифровізацією державних послуг. До кінця року в Дії будуть доступні 100% найпопулярніших держервісів», — зазначив Михайло Федоров

Зараз у роботі команди Мінцифри понад десять нових сервісів. Серед них – послуги для чиновників та бізнесу. Застосунок, зокрема, дозволить делегувати електронний підпис бухгалтерам або іншим співробітникам компанії. Крім того, разом з профільним міністерством Мінцифра пропрацьовує цифрове посвідчення ветерана і можливість отримувати сервіси для учасників бойових дій. Також у роботі реформа військово-лікарської комісії. У планах — впровадження електронних систем у госпіталях, щоб поранені захисники і захисниці могли отримувати гідні послуги.

Міністр розповів про технології, які українські захисники використовують на передовій, кіберфронт, а також про уряд у смартфоні та ситуацію в IT-галузі. Повне інтерв’ю з Михайлом Федоровим на РБК-Україна читайте за цим посиланням.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт