Михайло Федоров: Цифровізуємо регіони разом із CDTO та створюємо у громадах зручні онлайн-сервіси

10 грудня 2020, 15:34
  Перегляди 4131
  Перегляди 4131

Цифровізація регіонів є дуже важливою складовою трансформації України.

Аби прискорити зміни у цьому напрямку, Мінцифра створила нові посади CDTO на різних рівнях управління — це і Комітет ВРУ, і заступники з цифровізації у міністерствах та обласних державних адміністраціях. 

Заступник з цифрової трансформації (або CDTO) — це людина, яка за допомогою цифрових рішень впроваджує зміни в життєдіяльності регіону, координує цифрову трансформацію, займається електронними реєстрами, процесами та послугами.

Одещина стала другим регіоном, де призначено заступника голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Нею стала Анастасія Бондар.

Обласні CDTO займатимуться цифровізацією своїх регіонів. Зокрема, пріоритетними для Одеси є впровадження цифрових державних послуг, забезпечення жителів області доступом до високошвидкісного інтернету, цифрова освіта та підвищення цифрової грамотності в регіоні.

Сьогодні Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на онлайн-зустрічі з очільниками громад, головою ОДА Одеської області Сергієм Гриневецьким, CDTO Мінрегіону Олександром Дудченко, CDTO Одеської ОДА Анастасією Бондар та директором Директорату регіональної цифровізації Вадимом Бортником детальніше обговорили цифровой розвиток Одеської області

Щоб пришвидшити цифрову трансформацію регіонів, Мінцифра оцифровує дані та налагоджує взаємодію між державними реєстрами, що дозволить запровадити більше послуг онлайн. Також міністерство запускає у 2021 році державну програму “Інтернет-субвенція”, за допомогою якої можна буде підключити до інтернету віддалені села. Крім цього, Мінцифра сприяє зростанню рівня цифрової грамотності у громадян:  вже майже 400 000 українців почали навчання на національній платформі Дія.Цифрова освіта, а у громадах створюють офлайн-хаби. 

Важливо, щоб цифрова трансформація відбувалась і на глобальному, і на локальному рівнях, а громади активно включались у цей процес. Тому долучайтесь до змін, якщо вас цікавить можливість стати лідером цифрової трансформації області, або поділіться контактами кандидатів на посаду CDTO в областях. Допоможемо головам ОДА знайти справжніх цифрових лідерів регіонів! Пропозиції надсилайте на пошту: vbortnik@thedigital.gov.ua

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт