Михайло Федоров: цифровізація регіонів заощадить час та зусилля кожному українцю

  Перегляди 758

Цифрова держава — це про рівні можливості для всіх громадян — як жителів великих міст, так і невеликих селищ. Це про зміни, які може побачити та скористатися кожен. Доступ до технологій повинні мати всі українці. Для цього Мінцифра покриває територію України інтернетом — мобільним і оптичним, модернізує ЦНАПи, переводить послуги в онлайн та займається цифровою освітою громадян. 

Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на зустрічі з регіональними журналістами.

“Ми перетворюємо державу на сервіс. Це допоможе зберегти та кошти час для людей та ефективніше розвиватися країні. Ми у Мінцифрі дотримуємося технологічного принципу мислення. Бо це швидше, гнучкіше, економніше та ефективніше. Хочемо, щоб суспільство міркувало так само та розуміло, як ці технології використовувати”, — сказав Федоров.

Цифровізація допомагає приймати якісні управлінські рішення та розподіляти кошти ефективно. І саме вона може допомогти зекономити час та зробити роботу держорганів продуктивнішою.

Одна з головних цілей Мінцифри — оцифрувати всі держпослуги за 3 роки, щоб громадянам не прийшлося йти в держоргани та витрачати час на черги. Для цього також працюємо над розвитком рівня цифрової грамотності населення. А також над забезпеченням доступу до швидкісного інтернету для всіх українців. Наприклад, з червня 2020 року понад 7,7 млн українців отримали доступ до 4G. А крім того, впроваджуємо проєкт інтернет-субвенція, завдяки якому понад мільйон українців вперше отримають можливість підключитися до фіксованого швидкісного інтернету. 

Для реалізації цілей Мінцифра запровадила посаду СDТО — заступників із цифрової трансформації. Впродовж минулого року такі з’явилися в кожному міністерстві, поступово вони з'являються в ОДА. Мета міністерства на 2021 рік — щоб СDТО з’явився в кожному місті та громаді. Мінцифра підписала меморандум з асоціацією міст України, що значно пришвидшить їх призначення на місцях.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт