Михайло Федоров: переведення медичних послуг в онлайн – пріоритет для Мінцифри під час пандемії

Прес-офіс
21 жовтня 2020, 12:33
  Перегляди 1879

Міністерство цифрової трансформації пришвидшує цифровізацію сфери охорони здоров’я в умовах пандемії. Більше державних послуг стали доступними онлайн на порталі Дія. 

“Мінцифри й надалі цифровізуватиме усі галузі економіки країни. Але медична сфера – наразі пріоритет для нас. Задля зменшення кількості нових випадків інфікування коронавірусом спільно із МОЗ активно працюємо над переведенням якомога більшого числа медичних послуг в онлайн”, — наголосив  Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Для того, щоб усунути необхідність контакту з державними органами, Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоров’я України прискорили запуск по всій Україні комплексної послуги єМалятко онлайн. 3 5 жовтня батьки новонародженої дитини можуть отримати до 9 державних сервісів за однією електронною заявою. 

Зараз послуга єМалятко доступна онлайн у 139 населених пунктах у 164 пологових будинках. Для цього Мінцифри усунуло головний бюрократичний бар’єр — паперовий медичний висновок про народження дитини. Тепер у лікарів є можливість у пологовому будинку зареєструвати дитину онлайн — зробити електронний медичний висновок. Батьки отримують у смс-повідомленні номер медичного висновку, за яким відбувається реєстрація народження дитини.

Запуск комплексної послуги єМалятко онлайн став поштовхом до подальшої цифровізації медичної галузі. Згодом усі медичні довідки будуть замінені на електронний медичний висновок — відповідний запис у Реєстрі системи eHealth. Крім цього, зараз Мінцифри та МОЗ працюють над впровадженням електронних лікарняних, що стануть доступними впродовж двох місяців. 

“Це ще одна революція у системі охорони здоров’я України — спрощення процедури отримання лікарняного та виплат, не лише полегшить життя українців, а й матиме суттєвий антикорупційний ефект. Економія для держави може сягнути до 5 млрд грн на рік”, — зазначив Михайло Федоров. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт