Михайло Федоров: «Мінцифра – це стартап»

Прес-офіс
28 січня 2020, 14:20
  Перегляди 4079

У Києві проходить тренінг для бізнесменів, менеджерів, стартаперів та всіх, хто шукає мотивацію, нові ідеї та натхнення. Захід зібрав вісім тисяч слухачів. Спікери Мегатренінгу – успішні бізнесмени, громадські діячі та політики.
Одним із таких спікерів став Віцепрем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який розповів про цілі, роботу та внутрішнє життя Мінцифри.

«Ми маємо чітке бачення: Україну потрібно зробити не тільки найзручнішою країною для її мешканців, а й найзручнішою країною для віддаленого відкриття і ведення бізнесу іноземцями у світі. Наша ідеальна мрія – щоб кожен українець був щасливим, щоб у кожного вистачало ресурсів на таке життя, якого він хоче. Для цього необхідні гроші, потрібно залучати інвестиції. Тому сьогодні, створюючи цифрову державу, ми конкуруємо не між державними органами, ми конкуруємо з іншими країнами у боротьбі за українців», – сказав міністр.

Михайло Федоров став цікавим спікером для аудиторії форуму: наймолодший міністр в Україні, який організував роботу в міністерстві за принципами бізнесу, а не державної бюрократичної установи – у міністерстві все працює за оцінками KPI.
«Мінцифра і те, що ми робимо, – це стартап. Наше завдання – цього року показати, що ми реально можемо щось зробити і про це говоритимуть у світі. Повірте, коли запрацює мобільний додаток Дія, він потрапить у ТОПи серед таких проєктів світу», – розповів Михайло Федоров.
Учасники тренінгу із захопленням слухали про те, як Мінцифра створює цифрову державу, і плани роботи міністерства. Серед слухачів були й тестувальники мобільного додатку Дія, які вже змогли оцінити сучасність, зручність та безпеку «держави у смартфоні».

«Вже від 30 січня мобільний додаток Дія з цифровими посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу буде у вільному доступі для всіх охочих. Україна – третя в Європі й десята країна у світі, в якій є електронні документи у смартфоні», – поділився інформацією про мобільний додаток міністр.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт