Михайло Федоров: Мінцифра створила всі умови, щоб 4G з'явився у найвіддаленіших куточках України

12 листопада 2020, 10:01
  Перегляди 1302
  Перегляди 1302

У 2021 році підключимо 10 800 соціальних об’єктів і міжнародні та національні дороги до високошвидкісного інтернету. 

“Мешканці великих міст в Україні вже давно мають доступ до швидкісного інтернету. Натомість у невеликих селищах такої можливості здебільшого нема. На жаль, ніхто раніше не розв'язував цю проблему. Мінцифра від початку своєї діяльності працює над її вирішенням. Ми розвиваємо як мобільний, так і фіксований швидкісний інтернет. Наступного року сфокусуємось на покритті міжнародних та національних доріг”, — про це у прямому ефірі Ранку з Україною розказав Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Про що ще йшлося в ефірі:

 

  • Мінцифра разом з операторами здійснюють масштабний проєкт побудови мереж 4G у діапазоні 900 МГц. Від його запуску понад 4,7 млн українців отримали змогу користуватись 4G, при чому 1,5 млн з них отримали доступ до швидкісного мобільного інтернету вперше.

  • Ми забезпечимо 95% українців доступом до швидкісного інтернету за 3 роки. Покриємо 95% усіх доріг національного значення швидкісним мобільним інтернетом за 4 роки.

  • Ми маємо чітку стратегію покриття віддалених куточків країни швидкісним фіксованим інтернетом. Вперше в Україні зробили якісне дослідження покриття населених пунктів та підключення соціальних об’єктів.

  •  2021 року ми плануємо підключити 10 800 соціальних об’єктів, що розташовані у 5 тис. селах, де проживає майже 2.5 млн українців. У перелік цих соціальних об’єктів входить 2000 шкіл, у яких навчається 130 тисяч учнів.

  • Затвердили План розвитку 5G. Адже будуючи цифрову державу, маємо впроваджувати новітні технології. Вивчили наукові дослідження щодо 5G, які свідчать про нешкідливість цієї технології для людей. Плануємо розпочати впровадження 5G 2022 року.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт