Михайло Федоров: Ми забезпечимо кожного українця швидкісним інтернетом у будь-якому куточку нашої країни

  Перегляди 624

Політична воля та підтримка Президента України стала стартом для цифрової трансформації країни, яку реалізує Мінцифра. Тепер ми — перші у світі з цифровими паспортами та інноваційними онлайн-сервісами, які полегшують життя українців.

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні разом з Володимиром Зеленським обговорили цілі та плани Мінцифри, які дозволять побудувати найзручнішу країну у світі. Президент зазначив, що наша мета — увійти у топ-20 цифрових країн світу. Для цього маємо забезпечити кожного українця швидкісним інтернетом у будь-якому куточку нашої країни”.

Михайло Федоров

Під час обговорення цифровізації економіки з Президентом та профільними міністрами Михайло Федоров розповів про 4 головні цілі Мінцифри: 

  • Переведення 100% державних послуг в онлайн
  • Доступ 95% українців до швидкісного інтернету
  • Збільшення частки IT у ВВП країни до 10%
  • Залучення 6 млн українців до програми розвитку цифрових навичок

За понад рік роботи Мінцифра реалізувала багато ініціатив та заклала міцний фундамент для створення цифрової держави. Вже близько 500 тис. українців пройшли курси з цифрової грамотності. За 2020 рік доступ до 4G з’явився у приблизно 7 млн українців, а вперше 4G-інтернетом змогли скористатися понад 2 млн людей. Цього року якісним інтернетом буде забезпечено близько 6,5 тис. соціальних об’єктів, зокрема лікарні та школи. Також буде забезпечений швидкісний інтернет на головних автотрасах. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт