Михайло Федоров: Кіберспорт залучатиме інвестиції та розвиватиме туризм в Україні

10 грудня 2020, 14:25
  Перегляди 1954
  Перегляди 1954

Міністерство цифрової трансформації України починає співпрацю з Українською Професійною Кіберспортивною Асоціацією. 

Для цього 10 грудня Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та голова правління Української Професійної Кіберспортивної Асоціації (UPEA) Олександр Кохановський підписали меморандум про співпрацю.

Мінцифра разом з UPEA сприятимуть розвитку кіберспортивної індустрії в Україні, забезпечуватимуть регіони доступом до високошвидкісного інтернету та збільшуватимуть рівень цифрової грамотності українців.

«Україна входить до ТОП-10 кіберспортивних світових держав. Наші команди асоціюються з успіхом та перемогами, їх знає увесь світ. І я впевнений, що це тільки початок. Ця сфера перетворилася в справжній бізнес, який дає змогу залучати інвестиції та додатковий капітал в економіку країни. Розвиток кіберспорту дозволить проводити в Україні масштабні міжнародні турніри, які не просто розвиватимуть туризм, а й наповнюватимуть державний бюджет за рахунок непрямих податків» — сказав Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Заступник міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков зазначив, що Україна — одна серед 25 держав світу, які визнали кіберспорт офіційним видом спорту.

«Новий офіційний статус — це не тільки крок до розвитку кіберспорту. Це масштабні турніри з мільйонним призовим фондом та створення нових робочих місць. Тому ми маємо позиціонувати кіберспорт як багатофункціональну сервісну платформу та об'єднувати навколо неї людей не тільки з метою розваг і змагань, але і з цілями, пов'язаними з рядом важливих соціальних завдань», — додав Олександр Борняков. 

«Підписанням цього меморандуму ми продовжуємо роботу Асоціації з популяризації і розвитку кіберспорту в Україні. Разом з Міністерством цифрової трансформації України ми зможемо об’єднати наші зусилля та дії в напрямку підвищення статусу України як інноваційної цифрової країни, залучення інвестицій, впровадження новітніх технологій», — зазначив голова правління Української Професійної Кіберспортивної Асоціації (UPEA) Олександр Кохановський.

У межах меморандуму сторони також планують активно розвивати освітні, соціальні та наукові проєкти у сфері кіберспорту. Також кіберспорт популяризуватимуть серед людей з інвалідністю, ветеранів АТО/ООС та літніх людей.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт