Михайло Федоров: Інтеграція в Єдиний цифровий ринок ЄС сприятиме зростанню ВВП України до 12.1%

  Перегляди 786

Інтеграція України до Єдиного цифрового ринку ЄС — важливий крок на шляху до ефективної трансформації України.

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час робочої поїздки до Брюсселю представив  досягнення України в цифровій сфері та наголосив на пріоритетності євроінтеграційного цифрового курсу. 

На сьогодні Єдиний цифровий ринок ЄС — на етапі формування. Завдяки цьому Україна має можливість імплементувати найновіше європейське законодавство одночасно з країнами ЄС. 

"Інтеграція України до Єдиного цифрового ринку ЄС — важливий крок до створення цифрової держави, над яким вже більше року працює команда Мінцифри. Вперше в історії України ми здійснюємо реформи синхронно з державами ЄС". 

Михайло Федоров. 

За координації Мінцифри було проведено дослідження економічних переваг від інтеграції України в Єдиний цифровий ринок ЄС, яке показало можливий приріст ВВП України до 12.1%. Загалом Єдиний цифровий ринок — це політика Євросоюзу, що передбачає усунення регуляторних бар’єрів та об'єднання національних ринків країн ЄС в єдиний загальноєвропейський, що спростить торгівлю та пришвидшить економічний і соціальний розвиток. 

Під час засідання Ради Асоціації Україна-ЄС, у якій взяв участь Михайло Федоров, європейські партнери відзначили значний прогрес України в імплементації Угоди про асоціацію у сфері телекомунікацій. Спільна заява за результатами сьомого засідання Ради Асоціації Україна-ЄС доступна на сайті Європейської Ради.

Також сьогодні Михайло Федоров зустрівся із в.о. Міністра цифровізації Люксембургу Марком Хансеном. У Люксембурзі Міністерство цифрової трансформації було створене також 2019 року, як і в Україні. Під час обговорення спільних проєктів Міністр цифровізації Люксембургу відзначив важливість цифровізації державних послуг та зацікавився режимом paperless, який стартує у вересні цього року в Україні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт