Михайло Федоров: Європейська комісія високо оцінила здобутки України у цифровізації держави

  Перегляди 2018

11 лютого Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров представив ключові проєкти Мінцифри Європейській комісії.

Зустріч з Виконавчою Віце-президенткою Європейської Комісії Маргарет Вестагер відбулася під час робочого візиту до Брюсселя (Королівство Бельгія). 

"Реформа цифрової трансформації є пріоритетом уряду для нашої країни у всіх сферах. Підтримка Європейського Союзу та Європейської Комісії є надзвичайно цінною для нас, адже дозволяє пришвидшити розвиток е-урядування та побудову цифрової держави".

Михайло Федоров

Міністр розповів Єврокомісії про ключові цілі Мінцифри та проєкти, що наближують Україну до їх реалізації. 

  • Мобільний застосунок Дія відкриває українцям доступ до 9 цифрових документів у смартфоні. Україна стала четвертою в Європі державою, громадяни якої користуються цифровим посвідченням водія, та першою в світі країною, де можна скористатися електронним паспортом без пред’явлення фізичного документа. 

  • На порталі державних послуг Дія вже можна отримати 50 зручних онлайн-послуг. Серед — найшвидша у світі реєстрація бізнесу онлайн та комплексна послуга єМалятко, яка дозволяє батькам новонароджених дітей отримати одразу 9 державних сервісів за однією заявою онлайн за 20 хвилин. За 3 роки Мінцифра планує оцифрувати 100% державних послуг. 

  • Для того, щоб навчити цифровим навичкам 6 мільйонів українців, Мінцифра запустила платформу Дія.Цифрова освіта, де опубліковано вже більше 45 освітніх серіалів.

  • Цього року Мінцифра запускає проєкт Дія City — спеціальний правовий і податковий режим для розвитку ІТ- та креативної галузі.  Проєкт дозволить збільшити частку IT та  креативної галузі креативних індустрій у ВВП країни до 10%.

Усі ці проєкти є складовими бренду Дія. Загалом продуктами Дії користуються вже більше 10 мільйонів українців. 

Для того, щоб вони послуги доступними для всіх українців Мінцифра покриває доступом до швидкісного інтернету 95% населення, соціальних об’єктів та головних автошляхів.  Для цього вже прийнято базовий телеком-закон, який дозволить реформувати сферу електронних комунікацій відповідно до найновіших європейських норм. Впровадження найновітнішого європейського законодавства Україна здійснює синхронно з державами-членами ЄС.

Інтеграція у цифровий ринок ЄС — пріоритет Мінцфири. Вже розроблено спільний робочий план співпраці між Європейським Союзом, що став першим кроком до взаємного визнання електронних довірчих послуг. 

Представники Європейської комісії високо оцінили здобутки України в цифровізації та зазначили, що продукти Мінцифри є революційними. Крім зустрічей з членами Європейської комісії, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт