Михайло Федоров: Армію дронів посилять ударні БПЛА українського виробництва. Підписали контракти про співпрацю з чотирма компаніями

  Перегляди 674

Для Армії дронів вже законтрактували 1033 безпілотників на суму майже 2 млрд грн. На потреби Збройних Сил України закуповують як БПЛА від міжнародних виробників, які використовують країни НАТО, так і дрони, які виробляють в Україні. Про це в ефірі національного телемарафону розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Армія дронів — ініціатива в межах UNITED24, яка синхронізована з Генштабом, ГУР, Міноборони, СБУ. Усі дрони закуповують за запитом військових, а також з урахуванням їх ефективності та навичок керування дронами. 

«Компетенція наших ЗСУ зростає з кожним днем, і це дозволяє нам отримувати конкурентну перевагу на полі бою. Наша артилерія стає більш влучною, а оператори дронів щохвилини знищують броньовану техніку. В Армії дронів ми враховуємо запити військових, і на їхні потреби закуповуємо дрони як міжнародних, так і українських виробників», — зазначив Михайло Федоров

Ціль Армії дронів — розвиток українських виробників БПЛА. Ми діємо як інвестори, системно допомагаємо та акселеруємо. Міністерство оборони контрактує розвідувальні дрони від українських виробників — Фурія, ПД-2, Лелека. А наша ціль — масштабувати та дати змогу розвиватися компаніям, які займаються ударними дронами.   

«Ми вже уклали контракти з чотирма українськими компаніями. Це дасть можливість купити близько 1000 невеликих ударних дронів. До цього ці виробники були непублічними, але їхні дрони вже пройшли випробування на полігоні і довели свою ефективність. І зовсім скоро будуть працювати на полі бою», — додав Федоров.

Щоб ефективно використовувати закуплені БПЛА, потрібно навчати пілотів дронів. Це одна зі складових частин проєкту Армія дронів. Ми співпрацюємо з 20 школами та вже навчили понад 1260 військових. 

Окрім цього, міністр розповів про розвиток ІТ-галузі під час війни, проєкт ІТ Generation, в межах якого вже стартували навчання 2200 світчерів. Дивіться більше в ефірі телемарафону.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт