Михайло Федоров анонсував ключові напрямки у сфері адміністративних послуг

09 грудня 2020, 17:20
  Перегляди 1787
  Перегляди 1787

Мінцифра реалізує всебічну реформу адміністративних послуг і вже почала створювати зручні державні сервіси, які спростять життя громадян.

До 2024 року Міністерство планує перевести 100% публічних послуг в онлайн. 

Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час онлайн-конференції «Досягнення та виклики у сфері адміністративних послуг 2020-2021», організованої Програмою ЄС «U-LEAD з Європою». 

«Для нас важливо, щоб кожен українець мав рівні можливості і рівний доступ до державних послуг. Завдання нашої команди – розвинути мережу ЦНАП та спростити процес надання адмінпослуг. Крім цього, ми вперше в Україні запроваджуємо фінансову державну підтримку для ЦНАП», — Михайло Федоров.

Міністр наголосив на цінності співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою». Зокрема, у впровадженні технічних умов для розвитку публічних електронних послуг, модернізації ЦНАП, створення інформаційних систем «Вулик» та «Трембіта».

Серед цілей Мінцифри до 2023 року – по перше, зробити послуги максимально близькими та доступними для людей. Найближчий Центр надання адмінпослуг має бути розташований в межах 14 км. Адже зручні послуги, перш за все, — територіально доступні. Наступна ціль — запровадити принцип «єдиного вікна», щоб українці могли отримати всі необхідні адміністративні послуги в одному місці — у ЦНАП. 

Мінцифра тривалий час співпрацює з Програмою U-LEAD над спільними проєктами у сфері реформи адміністративних послуг та навчання адміністраторів ЦНАП.

Серед інших цілей Мінцифри, які допоможуть реформувати сферу адміністративних послуг та зробити її доступної для всіх українців — підключення об’єктів соціальної інфраструктури до фіксованого інтернету та залучення українців до програм цифрової грамотності.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт