Михайло Федоров: 25 млн користувачів готові використовувати цифрові сервіси та електронні держпослуги в Дії

  Перегляди 901

Цифровими сервісами в Дії можуть користуватися 25‒27 млн українців. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Ліга.Tech. 

Міністр зазначив, що є кілька непрямих ознак, на які можна орієнтуватися. Зокрема, це кількість онлайн-користувачів банків та фінтех-компаній. Кількість користувачів у Дії поступово наближається до зазначеної кількості — у застосунку вже 11,8 млн унікальних користувачів, а на порталі — понад 11,9 млн.

«Для нас головне — перевести усі послуги в онлайн, створювати класний сервіс, який люди захочуть використати. Щоб вони не говорили: “Я краще піду в ЦНАП", щоб вони говорили: “Я краще отримаю послуги в кілька кліків, ніж стоятиму в черзі чи кудись їхатиму". Зараз аудиторія застосунку Дія — 11,8 млн користувачів. Ми бачимо тенденцію до 50‒70 тисяч нових унікальних користувачів на день. Я думаю, що зі стартом програми виплати 1000 гривень єПідтримка розпочнеться чергове зростання кількості користувачів», — зазначив Михайло Федоров в інтерв’ю.

Паралельно Мінцифра розвиває програму цифрової грамотності, а наступного року зосередиться на розвитку edtech-бізнесу та онлайн-освіти. За результатами дослідження Мінцифри, за останні півтора року рівень цифрової грамотності серед українців зріс на 5‒6%. Цього року за допомогою освітніх серіалів Дія.Цифрова освіта понад мільйон українців отримали базові цифрові навички. 

«Ми розуміємо, що потрібно підключати бізнеси, щоб вони максимально допомагали навчати українців нових цифрових професій. У 2022 році буде створено спеціальну програму, яка дасть змогу освітнім компаніям отримувати державну підтримку для реалізації програм у цифровій грамотності. Держава оплачуватиме певну частину від вартості навчання громадян у приватній онлайн-освіті», — розповів Михайло Федоров.

Після отримання результатів перепису населення у 2023 році буде також зрозуміло рівень цифрових навичок, скільки в українців комп'ютерів, планшетів. З'ясуємо, який у нас рівень цифровізації людей, а потім можна буде спрогнозувати кількість користувачів. 

Більше про захист застосунку Дія, як працюватиме спеціальний правовий та податковий режим для IT Дія City та інші проєкти Мінцифри — читайте в інтервʼю Ліга.Tech.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт