Мережа ЦНАП збільшилась до понад 1820 точок доступу

  Перегляди 785

Сьогодні українці можуть отримати адмінпослуги в понад 1820 точці доступу по всій Україні. Це 880 ЦНАП, 88 територіальних підрозділів, 838 віддалених робочих місця та 19 мобільних ЦНАП. Мінцифра працює над тим, щоб до 2024 року розширити мережу до 3867 точок.

«Сьогодні ми відкриваємо ще два відділення ЦНАП у Фастівській та Дівичківській громадах. Це приміщення, що обладнані всім необхідним для якісного надання адміністративних послуг. Зараз у Фастівському ЦНАПі їх 248, включно з соціальними, ДРАЦС, реєстрацією бізнесу, нерухомості та земельними послугами у форматі відкритого простору. Ми плануємо збільшити середню кількість послуг, які надають у ЦНАП, зі 105 до 400-800», — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська. 

ЦНАП у Фастові має 24 робочі місця, електронну систему управління чергою, зону для самообслуговування та нове програмне забезпечення для якісного надання адміністративних послуг. Всі співробітники ЦНАП пройшли навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою».

«Лише за 2020 рік українці отримали 14 млн послуг у ЦНАП. Ми хочемо, щоб їх якість перевищувала очікування відвідувачів, адже зараз ЦНАП — ключова точка доступу громадян до публічних послуг», — сказала Людмила Рабчинська. 

Разом із ЦНАП зросла і кількість працівників. Зараз їх налічується більше ніж 13 300. Мінцифра проводить для них профільні онлайн-курси та готує освітні матеріали, щоб адміністратори могли пройти навчання та застосувати отримані знання в роботі.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт