lifecell підтримує шеринг документів у Дії

  Перегляди 2229

lifecell — перший мобільний оператор, який підтримує шеринг електронних документів у Дії 

Абоненти, які бажать юридично «закріпити» номер за собою,  можуть шерити цифрові документи. Це дозволило суттєво скоротити час для реєстрації.

Відчути нові переваги можуть клієнти lifecell, що користуються застосунком Дія 2.0. Для цього, як і раніше, необхідно подати заяву на реєстрацію номера до магазину lifecell. А далі абонентові достатньо відкрити документ, що посвідчує особу, в застосунку Дія на власному смартфоні та назвати згенерований номер штрихкоду. Працівник оператора вводить цей номер у систему та направляє запит на отримання копії цифрового документа. Клієнт підтверджує запит — копія документа опиняється в системі lifecell. Вся процедура займає кілька секунд.

Через Дію lifecell можна надати цифрові копії ID-картки та закордонного паспорта.

Оператор, приймає електронні версії цих документів. Для цього достатньо відкрити їх у застосунку Дія та продемонструвати працівнику lifecell. Цією можливістю клієнти lifecell могли скористатися ще з квітня 2020 р. під час проходження реєстрації та ідентифікації. Успішна ідентифікація дозволяє отримати доступ до керування номером (операцій з SIM-картою, отримання фінансової інформації щодо номера, зміни тарифу та статусу додаткових послуг). Однак введення даних з таких документів до систем lifecell не є автоматичним й займає більше часу. 

Як і раніше, за стандартною процедурою реєстрації номера клієнт повинен підтвердити користування SIM-картою одним зі способів:

  • надати SIM-карту для перевірки;
  • озвучити/показати/вказати в заяві одноразовий пароль, відправлений оператором на абонентський номер, який реєструється;
  • озвучити/показати/вказати в заяві секретне слово, встановлене відповідно до процедури оператора.

Реєстрація мобільного номера є найбільш дієвим методом для захисту SIM-карти від шахрайства. Детальніше про процедуру, найпоширеніші шахрайські схеми та алгоритми дій у випадку підозрілих транзакцій — за посиланням. Для віддаленої реєстрації номера на свої паспортні дані або ж віддаленого укладення індивідуальних контрактів lifecell пропонує можливість авторизації за допомогою BankID. Реєстрація номера можлива ще й через підключення Мobile ID — електронного цифрового підпису. Mobile ID забезпечує надійну ідентифікацію користувача для отримання будь-яких електронних послуг і є, по суті, цифровим посвідченням особи.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт