Коронавірус: довіряйте інформації з надійних джерел

Прес-офіс
16 березня 2020, 14:17
  Перегляди 770

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у світі спричинило паніку серед українців. Ми закликаємо довіряти лише надійним джерелам інформації.

Ще в грудні 2019 року Кабінет Міністрів України створив інформаційний портал  https://covid19.com.ua,  на якому можна знайти актуальну інформацію про коронавірус, методи боротьби із поширенням інфекції та рекомендації, як уберегтися від зараження. Офіційну інформацію також публікує Міністерство охорони здоров’я, з якою ви можете ознайомитися за посиланням: https://moz.gov.ua.

Станом на 16 березня 2020 року в Україні вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України досліджено більше 500 зразків. З початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. На сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області. Одному пацієнтові у Чернівецькій області вже вдалося одужати.

Бережіть себе та близьких: не виходьте зайвий раз із дому, за можливості допоможіть сусідам похилого віку – наприклад, ви можете придбати їм продукти у магазині або сходити в аптеку за ліками. Також радимо із користю провести свій час на карантині, наприклад, на платформі Дія.Цифрова освіта переглянути декілька освітніх серіалів з цифрової грамотності.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт