Компанія De Novo налагодила роботу своїх сервісів

  Перегляди 1019

Сьогодні вранці стався технічний збій хостинг-провайдера DeNovo на платформі G-Cloud. Програмний збій виник у технологічному стеку віртуалізації, що спричинило технічні проблеми в роботі багатьох державних сайтів та сервісів, зокрема Дії.

Спеціалісти DeNovo провели технічні роботи, мобілізували усі ресурси для усунення першопричини проблеми. Проблема носила дуже складний технологічний характер, пов'язаний з програмним кодом базового системного рівня. DeNovo є лідером на ринку, тому проблему було невдовзі вирішено.

Зараз усі сервіси знову доступні і ви можете ними скористатися! 

«Готуючи закон про цифрові паспорти, ми усвідомлювали, що маємо налагодити безперебійну роботу сервісів. Для забезпечення безперебійної роботи Дії ми розгортаємо другу бекенд-інфраструктуру в приватній хмарі одного з найбільших дата-центрів України — GigaCloud. У той же час у нашому основному дата-центрі DeNovo ми переходимо на приватну хмару (HPI)» — зазначив перший заступник Міністра Олексій Вискуб.

У результаті цих робіт Дія працюватиме на основі двох, географічно розподілених дата-центрів, які будуть пов'язані між собою двома незалежними оптичними лінками і працюватимуть у режимі Active-Active. 

Крім того, разом з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації будуємо державний дата-центр, який буде використовуватися для резервування критичних державних інформаційних систем та реєстрів. 

«Такої інфраструктури досі не було побудовано на державному рівні, саме вони допоможуть нам забезпечити безперебійну роботу сервісів Дія» — додав Олексій Вискуб.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт