Комітет з питань цифрової трансформації звернувся до Парламентів 126 країн світу, МСЕ та РНБО щодо підтримки України та накладення санкцій на агресора

Вранці 24 лютого росія здійснила оманливий і абсолютно обурливий військовий напад на Україну. Росія цілеспрямовано й свідомо вбиває цивільне населення. Вона вже зруйнувала мирне життя мільйонів українців, тисячі житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Загинули тисячі ні в чому невинних людей і щонайменше 160 дітей.

Збройні сили та громадяни захищають і захищатимуть Україну до кінця! Увесь світ дає відсіч агресору через введення санкцій, але на превеликий жаль росія не зупинилась і продовжує здійснювати геноцид українців.

Тому Комітет з питань цифрової трансформації звернувся листами до Парламентів 126 країн світу. Члени Комітету висловили вдячність іноземним країнам за всебічну підтримку українського народу та закликали й надалі підтримувати Україну до самої перемоги. Також депутати попросили надати технічну допомогу Україні, зокрема, телекомунікаційного, радіо та мережевого обладнання, а також кабельної продукції технічного обладнання для боротьби з кібератаками. Комітет зазначив, що під час війни українські технічні спеціалісти продовжують в надскладних умовах відновлювати зв'язок там, де були чи є пошкодження. Але задля того, щоб українці постійно залишались на зв’язку та були підключені до інтернету Україні необхідна підтримка і допомога для відновлення пошкодженої у ході бойових дій інфраструктури мереж зв’язку.

Також Комітет з питань цифрової трансформації листом звернувся до Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) щодо виключення Адміністрації зв’язку росії з даного союзу, оскільки росія грубо порушує норми міжнародного права загалом та у сфері електронних комунікацій і радіочастотного спектру зокрема.

Росія крім здійснення геноциду українців та терору на українській території намагається впливати на інформаційну політику в Україні. Російськими військовими було здійснено ракетні обстріли телевеж у Києві, Харкові, Вінниці, Рівному та Лисичанську, пошкоджені кабельна інфраструктура, вузли зв’язку та інше. Використовуючи захоплені телевежі (зокрема у Херсоні та інших містах) агресор здійснює трансляцію російських телевізійних каналів з незаконним використанням радіочастотного спектру України, що є причиною тотальної дезінформації українського населення на захоплених територіях. Тому Адміністрації зв’язку росії, через агресію своїх співгромадян не місце у МСЕ.

Крім того, Комітет з питань цифрової трансформації звернувся до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією щодо включення бірж, які досі обслуговують банки країн-агресорів, до санкційного списку в Україні. Також Комітет просив від імені РНБО звернутись до світових країн задля заморозки російських і білоруських криптовалютних активів, накладення на них санкцій та припинення роботи зазначених бірж.

Кожен росіянин повинен відчути на собі всі наслідки санкцій. Кожен росіянин, який підтримує війну, має нести відповідальність за воєнні злочини своїх громадян і геноцид українців.

Боротьба за світле українське майбутнє триває!

Разом до перемоги!

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт