Комітет цифрової трансформації провів перше засідання в 2020 році

Прес-офіс
16 січня 2020, 12:51
  Перегляди 2135

15 січня відбулося перше засідання Комітету цифрової трансформації в 2020 році. До участі долучилися представники Міністерства цифрової трансформації, Державної фіскальної служби, органів та операторів зв’язку і профільних асоціацій. За результатами зустрічі:

  • підбили підсумки роботи Комітету за час другої сесії Верховної Ради України IX скликання та затвердили план роботи на наступну сесію;
  • надали рекомендації органам державної влади за результатами комітетських слухань з кібербезпеки;
  • розглянули законопроєкт №2671 про захист персональних даних, поданий Кабінетом Міністрів України, та альтернативний проєкт Закону №2671-1, внесений народними депутатами України, та рекомендували Верховній Раді прийняти за основу версію Кабміну із зауваженнями та доповненнями Комітету;
  • обговорили два проблемних питання для телеком-галузі:

1) необґрунтована зміна державної політики у сфері оподаткування, яка не дозволяє ФОПам, що надають Інтернет-послуги, працювати на єдиному податку. Вважаємо, що таке рішення суперечить податковому законодавству України й може значно погіршити економічний клімат держави. За результатами обговорення вирішили звернутися за роз’ясненнями до відповідних органів влади і вжити заходів для упорядкування державної податкової політики, а також розглянути можливість внесення необхідних змін на законодавчому рівні.

2) перешкоди в отриманні доступу до комунікаційної інфраструктури у м. Дніпро, пов’язане з тиском на операторів і провайдерів з боку комунальних підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді. Комітет ухвалив рекомендувати Дніпровській міській раді посилити контроль за комунальними підприємствами та забезпечити виконання ними норм Закону про доступ до інфраструктури та підзаконних нормативно-правових актів.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт