Комітет проти підвищення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом

Вчора було підтримано звернення від Комітету з питань цифрової трансформації до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики щодо недопустимості прийняття змін до Податкового кодексу України, що направлені на підвищення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом.

Закликали врахувати позицію Комітету з питань цифрової трансформації, викладеної у висновку до проєкту Закону № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», і запропоновано виключити підпункт 44 пункту 1 Розділу І законопроєкту, а саме внесення змін до пункту 254.4 статті 254 Податкового кодексу України щодо підвищення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом.

На інвестиційному форумі в місті Маріуполі 29 жовтня 2019 року за участі Президента України було підписано Меморандум про взаєморозуміння між провідними операторами мобільного зв’язку» та Кабінетом Міністрів України.

У межах Меморандуму оператори мали забезпечити максимальне покриття країни послугами мобільного зв’язку нових поколінь, а Кабінет Міністрів України взяв на себе зобов’язання з державної підтримки операторів мобільного зв’язку в частині прогнозованості та обмеження податкового регулювання з метою забезпечення максимального покриття території України мережами рухомого (мобільного) зв’язку, надання широкосмугового доступу до Інтернету.

Мобільні оператори виконують свої зобов’язання з інвестування та розгортання мереж четвертого покоління в повному обсязі та відповідно до узгоджених графіків.

Разом з тим:

Проєктом Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», реєстр. № 5600 поданим 02.06.2021 Кабінетом Міністрів України передбачено з 01.07.2021 індексацію рентної плати за користування радіочастотним ресурсом на 5%. Це матиме наслідком зростання податкового навантаження на мобільних операторів на суму 102,5 млн грн на рік, починаючи з 01 липня 2021 року.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт