Команда Мінцифри однією з перших у світі запустила послугу шерингу цифрових документів

Прес-офіс
10 жовтня 2020, 18:19
  Перегляди 1657

Про революційну послугу розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Україна стає головним діджитал-проривом у світі. Ми – перші, кому вдалось впровадити цифрові паспорти, ми знищуємо бюрократичні процедури та корупційні схеми, переводячи всі процеси онлайн”, – заявив Федоров

“На сьогодні ви можете прийти, наприклад, у ПриватБанк, навести на QR-код, у вас з'явиться “Push”, ви натискаєте “Так”, і копія документів буде у банку. Це дозволяє відкривати онлайн-рахунки. Не всі європейські країни мають можливість відкривати онлайн-рахунки. Тобто цифровий шерінг документів – революція, адже ніхто у світі такого ще не зробив. Я думаю, що через пів року ви взагалі не уявите свого життя без цієї послуги”, – розповів очільник Мінцифри.

Послугу запустили в понеділок, 5 жовтня. Наразі до неї підключено два банки. Міністр цифрової трансформації запевнив, що у черзі на підключення знаходяться ще 12 банків, тому що створений відділ впровадження за всіма канонами англійського уряду. Федоров повідомив, що 24/7 працює команда, яка постійно моніторить коментарі українців, знаходить проблеми та вирішує їх.

Додамо, що Мінцифри на Diia Summit 5 жовтня презентувало також такі електронні послуги на порталі Дія: можливість почати та завершити будівництво онлайн, зареєструвати ТОВ і ФОП онлайн, проєкт єМалятко та реєстрацію місця проживання дитини до 14 років. Остання наразі доступна лише у Києві та Харкові, але надалі буде запущена по всій Україні. “Держава у смартфоні” вже не обіцянка, це – реальність. Україна стрімко стає зручним сервісом, що спрощує життя, а не створює проблеми. Саме в цьому головне завдання держави – сприяти, допомагати, захищати”, - переконані у Мінцифрі.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт