Київстар, Vodafone Україна та Lifecell запустили 4G-інтернет на першій станції київського метро

Прес-офіс
05 березня 2020, 12:32
  Перегляди 1712

Київстар, Vodafone Україна та Lifecell запустили 4G-інтернет на першій станції київського метро. 

Швидкісний мобільний інтернет став доступним на станції Академмістечко. 

Міністерство цифрової трансформації активно підтримує запуск швидкісного мобільного інтернету в метро.  

«Зі свого боку Мінцифра допомогла отримати рішення від Державної регуляторної служби, яке було необхідним, щоб утвердити тарифи для доступу операторів до інфраструктури. Це одне з найважливіших рішень, яке допоможуть розвивати не тільки 4G, а і фіксований зв’язок у Києві», – зазначив Олександр Шелест, заступник Міністра цифрової трансформації України. 

За словами президента Київстар Олександра Комарова, усі три оператори об’єднали зусилля, щоб якомога швидше запустити довгоочікуваний 4G на першій станції метро.

Головний виконавчий директор Lifecell Ісмет Язиджи підкреслив, що наразі все, що потрібно мобільним операторам для запуску решти станцій, – максимальна підтримка Київради та прийняття відповідних рішень депутатами. 

12 березня на сесії Київської міської ради депутати розглянуть питання про плату за доступ телеком операторів до інфраструктури міста, зокрема метрополітену. 

У разі прийняття позитивного рішення оператори «великої трійки» обіцяють до кінця року запустити інтернет на всіх станціях та шляху прямування поїздів метро. 

Ольга Устинова, генеральна директорка Vodafone Україна, розповіла, що оператори готують одне з найсучасніших у світі технічне рішення для київського метро, адже щодня підземкою користуються 1,3 млн пасажирів – потенційних користувачів.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт