Київстар передав 150 млн гривень на цифровізацію

Прес-офіс Міністерства
01 листопада 2022, 08:00
  Перегляди 698

Влітку Мінцифра і Київстар підписали Меморандум про співпрацю у відновленні цифрової інфраструктури України. В межах меморандуму телеком-оператор передать 300 млн гривень на цифровізацію. Половина цієї суми вже надійшла на державний рахунок через платформу UNITED24. 

Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію та будівництво цифрової інфраструктури України, посилення кіберзахисту та протидію кіберзагрозам, подальший розвиток нових цифрових технологій. 

«Цифрова інфраструктура виявилася найбільш стійкою під час повномасштабної війни. І саме цифровізація стане одним з ключових елементів для успішного відновлення країни після війни. Дякуємо компанії Київстар за внесок у розвиток цифрової України. Така підтримка дозволить нам реалізувати топпроєкти з цифровізації, щоб стати ще більш технологічними, швидкими та ефективними», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

За першим рішенням комісії 84.9 млн грн будуть розподілені на пріоритетні напрями Мінцифри. Це топпроєкти, які сприятимуть посиленню безпеки та надійності цифрової інфраструктури під час повномасштабної війни: 

  • Модернізацію та розвиток базових державних реєстрів Міністерства юстиції України — Державного реєстру речових прав та Державного реєстру актів цивільного стану. Це дозволить запустити нові цифрові послуги у соціальній та будівельних сферах.
  • Реалізацію проєктів з цифрової трансформації нотаріату (е-нотаріат) та товаро-транспортних накладних (е-ТТН).
  • Модернізацію та розвиток транспортних реєстрів МВС. Зокрема, запуск цифрових послуг з реєстрації та перереєстрації авто в Дії, видачу цифрових посвідчень водія.

«Телеком-інфраструктура України зазнала суттєвих руйнувань через масштабну війну. Зокрема, лише компанія Київстар з лютого 2022 року зіткнулась із 180 тисячами різних аварійних ситуацій і змушена була проводити відновлювальні і ремонтні роботи на 7 тисячах базових станцій. Ми підтримуємо державу в прагненні якнайшвидше відновити і зміцнити цифрову інфраструктуру і готові бути надійним партнером та інвестором у цій справі», — зазначає президент компанії «Київстар» Олександр Комаров.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт