Київрада дозволила 4G в метро. Мережу вже будують

Прес-офіс
12 березня 2020, 10:50
  Перегляди 1179

Київрада нарешті надала доступ телеком-операторам до інфраструктури міста, зокрема метрополітену. Мобільні оператори Lifecell, Vodafone та Київстар тепер зможуть до кінця року запустити інтернет на всіх станціях та шляху прямування поїздів метро.

Міністерство цифрової трансформації вітає рішення Київради і очікує швидкого впровадження мобільного інтернету на швидкості 60-80 Мбіт/с в діапазоні 1800 МГц, а в майбутньому заплановано задіяти діапазон 2600 МГц, що дозволить забезпечити кращу якість і швидкість.

 Минулого тижня 4G-інтернет було запущено на станції Академмістечко. Згідно з планами операторів «Великої трійки» протягом першого півріччя планується запуск інтернету ще на 8 станціях, а до кінця цього року – у всій столичній підземці. 

У липні минулого року оператори в рамках тендеру вибрали компанію Huawei як постачальника рішення для будівництва загальної 4G мережі в столичному метрополітені. Загалом швидкісний мобільний інтернет буде доступним пасажирам київського метро не лише на станціях, а і в тунелях між ними.

Поїздки стануть ще приємнішими, але не слід втрачати пильність, адже з таким інтернетом легко можна проґавити свою станцію.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт