Кіберпол та Мінцифра викрили чоловіка, який підробляв COVID-сертифікати на Львівщині

Прес-офіс Міністерства
15 вересня 2021, 15:04
  Перегляди 484

У Львівській області співробітники кіберполіції, Яворівського районного відділу поліції та Мінцифри викрили чоловіка, який підробляв COVID-сертифікати та ПЛР-тести для виїзду за кордон.

Чоловік продавав громадянам підроблені медичні довідки для перетину державного кордону. Водночас жодних лабораторних тестів клієнти не проходили. Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах у месенджері, де було понад 15 тисяч підписників. Здебільшого клієнтами правопорушника були перевізники.

Чоловік використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом він виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на коронавірус.

Вартість однієї довідки становила 500 гривень, COVID-сертифіката — 1500 гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та у його автомобілі. Вилучені комп’ютерна техніка, печатки, COVID-сертифікати. Наразі відкрите кримінальне провадження і триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснює Яворівська окружна прокуратура.

Закликаємо усіх українців уникати таких ситуацій і не купляти підробні ПЛР-тести або COVID-сертифікати. Якщо ви побачите, що хтось продає підробні тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт