Хто представить Україну на Дитячому Євробаченні-2023: українці вперше обрали переможницю в Дії

  Перегляди 743

Вперше в історії конкурсу українці голосували за улюбленого кандидата в Дії під час фіналу Нацвідбору на Дитяче Євробачення. За результатами глядацького голосування й вибору журі переможницею стала Анастасія Димид, яка представить Україну на Дитячому Євробаченні-2023 в Ніцці.

Голосування проходило у два етапи. Перший тривав з 29 вересня до 1 жовтня. Другий етап стартував під час фіналу, одразу після того, як усі фіналісти виконали пісні в ефірі. Українці мали 20 хвилин, щоб повторно проголосувати в Дії за свого фаворита або змінити власний вибір. Загалом в опитуванні взяли участь понад 57,5 тисяч користувачів. 

За результатами голосування сформували рейтингову таблицю, де кожен учасник залежно від кількості голосів отримав від 1 до 5 балів. Потім їх додали до балів, які виставило журі. Після цього встановили загальний результат, за підсумками якого й визначили переможця Нацвідбору.

Опитування в Дії реалізовувалося Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України й Суспільним Мовленням.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт