Кабмін ухвалив постанову, яка розширює повноваження Мінцифри

Прес-офіс
01 липня 2020, 08:20
  Перегляди 3775

Кабінет міністрів ухвалив постанову, що розширює сфери відповідальності Мінцифри та дозволить підвищити ефективність роботи Міністерства. Відповідне рішення прийнято під час засідання Уряду. 

Ухвалена постанова «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 березня 2012 р. № 236 та від 18 вересня 2019 р. № 856» чітко визначає сфери відповідальності Міністерства цифрової трансформації. До повноважень Міністерства входитиме формування та реалізація державної політики у сферах цифрових інновацій. Зокрема, це дозволить Мінцифрі формувати єдині підходи та стандарти щодо впровадження систем електронного документообігу, а також стимулювати використання IT-технологій у різних сферах.

Крім того, Мінцифри братиме участь у цифровізації освіти, розробці професійних стандартів з питань цифрової грамотності. Зможе підтримувати стартапи та сприяти розвитку цифрової економіки.

Постановою також визначено, що відтепер Секретаріат Кабміну, а не Мінцифри забезпечуватиме подальше функціонування єдиного веб-порталу електронного урядування. 

 

Важливо, що реалізація проєкту постанови не потребує додаткового фінансування з держбюджету.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт