Кабмін визначив централізований орган держзакупівель у сфері цифровізації

Прес-офіс Міністерства
25 березня 2021, 09:39
  Перегляди 1450

Кабінет Міністрів схвалив рішення визначити Державне підприємство «Українські спеціальні системи» централізованою закупівельною організацією у сфері цифровізації.

Це дозволить реалізовувати державну політику у сферах публічних закупівель державним підприємством, що відноситься до сфери управління Адміністрації Держспецзв’язку.

«Рішення Уряду  дозволить більш ефективно використовувати кошти державного бюджету на закупівлі сфери інформатизації. Визначення профільного підприємства централізованою закупівельною організацією зробить такі закупівлі більш прозорими та фаховими».
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Зокрема, прийняте рішення надасть можливість замовникам проводити свої закупівлі через ЦЗО в зручний та ефективний спосіб.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь зазначив, що з новими змінами вдасться спростити завдання всім держорганам і прискорити процеси. Адже система буде працювати централізовано, а процедури виконуватимуть професіонали, які розуміються в питаннях інформаційних технологій та захисту інформації.

Тепер замовникам потрібно лише подати заявку до ДП «УСС» щодо придбання необхідної техніки та комп’ютерного обладнання і отримати ефективне та прозоре обслуговування. 

Директор ДП “УСС” Артур Вітренко також підкреслив, що через закупівлю можна буде замовити пакети програмного забезпечення для захисту від вірусів, що дозволить захистити інформаційні системи, запобігши кібератакам і  кіберінцидентам.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт