Кабмін призначив CDTO у Міністерстві оборони України

Прес-офіс
27 травня 2020, 15:44
  Перегляди 1819

Уряд призначив Гере Юлія заступником Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

CDTO — Chief Digital Transformation Officer, а за посадою - заступник міністра з питань цифровізації та цифрової трансформації. Відтепер такі позиції є в кожному міністерстві, обласній адміністрації, держкомпанії, агенції, та інших центральних органах виконавчої влади.

"Це новий рівень менеджменту реалізації державної політики. CDTO координуватимуть цифрову трансформацію профільної сфери. Вони не лише займатимуться цифровізацією державних послуг, а зможуть докорінно змінити систему та процеси усередині міністерств", – прокоментував Віцепрем’єр-міністр України, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

CDTO визначатиме стратегію та пріорітети, займатиметься електронними реєстрами, процесами та послугами. Також проводитимуть аудити інформаційних систем та державних реєстрів. Визначатимуть пріоритетні послуги для першочергової цифровізації та будуть оптимізувати вже наявні. Крім того, до головних функцій CDTO входитиме контроль та реалізація кібербезпеки та захисту інформації.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт