Кабмін погодив CDTO одразу двох областей — Донеччини та Вінниччини

  Перегляди 943

Цифрова трансформація регіонів — один з основних напрямків роботи Мінцифри. Оскільки місцева влада є найбільш наближеною до громадян, нам важливо, щоб по всій країні були сильні команди цифровізаторів. Тому для пришвидшення реалізації національних проєктів було запроваджено посаду CDTO (Chief Digital transformation Officer) в облдержадміністраціях. 

29 грудня Кабмін погодив призначення заступників голів ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації одразу у двох областях: 

Кавунець Андрій, CDTO Вінницької ОДА, має значний досвід розробки комплексних стратегій розвитку громад. У минулому — експерт «Decentralization Offering Better Results and Efficiency (DOBRE)», координатор проєктів із розбудови спроможності громад у рамках Міжнародного Вишеградського фонду, ініціатор взаємодії українсько-польського партнерства громад за підтримки Фундації Розвитку Місцевої Демократії (Польща).

Сандига Максим, CDTO Донецької ОДА, має 14 років трудового стажу, з них понад 6 років — на керівних посадах. Знає, як насправді боротися з корупцією, адже до цього працював у Національному агентстві з питань запобігання корупції. Також має 12-річний досвід роботи в органах прокуратури. Брав участь у розробці digital-інструменту «Приховані інтереси», за допомогою якого виявляється інформація про можливі конфлікти інтересів у діяльності високопосадовців.

Напрямки роботи CDTО в регіонах: 

  • Розвиток базової інфраструктури (інтернет, ЦНАПи, paperless).
  • Впровадження електронних послуг (єМалятко, е-лікарняні, місцеві петиції, реєстрація місця проживання онлайн).
  • Втілення галузевих цифрових проєктів у медицині, освіті, транспорті, інфраструктурі, екології, культурі, е-демократії та безпеці.
  • Підвищення рівня цифрової грамотності населення.
  • Оцифрування реєстрів, впровадження е-документообігу тощо. 

На сьогодні в Україні вже погоджено 17 CDTO в ОДА. Мета Мінцифри — щоб СDТО та структурні підрозділи з цифрової трансформації з’явилися в кожній області та громаді, а також щоб вони мали необхідні повноваження і ресурси для досягнення швидких результатів. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт