Кабінет Стартапів України: українські miltech-стартапи запітчили інноваційні продукти Михайлу Федорову

  Перегляди 1275

Українські стартапери продовжують представляти технологічні розробки у спільному проєкті Мінцифри та Фонду розвитку інновацій. У другому випуску «Кабінет Стартапів України» Віцепрем’єр-міністру — Міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову й головному редактору AIN.UA Іллі Кабачинському власні бізнес-ідеї пітчили три нові стартапи. 

«Щодня українці створюють революційні продукти, які змінюють хід війни й рятують життя. Наше завдання — дати можливість їм розвиватися. Фонд розвитку інновацій під управлінням Мінцифри допоможе реалізовувати проєкти в сфері military-tech, IT-продукти. Українські розробки ефективно працюватимуть в нашій країні, а згодом стануть успішним продуктом для експорту», — зазначив Михайло Федоров.

У другому випуску три стартапи представили власні ідеї в ліфті Кабміну. Щоб розповісти й зацікавити ведучих проєкту, кожен мав час, за який можна доїхати в ліфті з першого на десятий поверх Кабміну.

  • БпЛА «Гор» — стартап Airlogix. Це розвідувальний комплекс, призначений для розвідки й коригування артилерії на висотах до 3500 м. Він дозволяє виявляти ворожу артилерію, засоби радіоелектронної розвідки, радіоелектронної боротьби й системи протиповітряної оборони. 

  • Temerland — безпілотна роботизована платформа «Скорпіон 2», яку можна використовувати в оборонному та цивільному секторах. Наприклад, для розмінування, пожежогасіння чи в сільськогосподарській сфері.

  • FuelWell — обладнання для зменшення споживання палива. Ця розробка дозволяє зменшувати споживання палива, а також викиди шкідливих речовин.

Нагадаємо, наприкінці грудня Фонд розвитку інновацій перейшов в управління Мінцифри. Це дало змогу системно реалізовувати ідеї та розвивати стартапи під координацією міністерства. А YouTube-проєкт «Кабінет Стартапів України» став додатковим майданчиком для промоції українських ІТ-продуктів, щоб про них дізналося якомога більше людей. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт