Готуємо до запуску послугу зі зміни фактичного місця проживання в Дії для ВПО

  Перегляди 5685

Внутрішньо переміщені особи зможуть змінювати місце свого фактичного проживання онлайн на порталі Дія. Кабмін ухвалив відповідну постанову.  

Раніше для зміни місця фактичного проживання/перебування необхідно було звертатися до органів соціального захисту населення. Приносити паперові довідки та стояти в чергах. У разі зміни місця проживання в межах одного району нову довідку не видавали. Так, склалася ситуація, коли інформація в реєстрі не відповідає інформації, яка міститься в паперових довідках ВПО. 

Скоро це можна буде зробити в декілька кліків. Потрібно буде лише заповнити заявку на порталі Дія та підписати її електронним підписом. Після цього ви отримаєте повідомлення про результат розгляду заявки. Тоді можна буде згенерувати оновлену електронну довідку ВПО у застосунку Дія. Ходити в органи соціального захисту або ЦНАП, якщо у вас є електронна довідка ВПО, — непотрібно. Готуємо послугу до запуску. 

Послугу реалізує Мінцифра спільно з Мінсоцполітики та Мінреінтеграції. Впровадження електронних послуг для ВПО на порталі Дія реалізується в рамках проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Проєкт підтримки Дія)», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт