"Гарний приклад боротьби з корупцією” — держсекретар США Ентоні Блінкен відзначив процес цифровізації в Україні

  Перегляди 1109

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що знищення головних каналів корупції — одне з найважливіших питань співпраці Сполучених Штатів Америки та України. Процеси цифровізації, які впроваджує Мінцифра, значно допомагають у цьому. Про це він розповів під час промови на міжнародній конференції з питань реформ в Україні Ukraine Reform Conference у Вільнюсі. 

"Гарний приклад боротьби з корупцією — це спільна робота USAID із Міністерством цифрової трансформації України. Уже цифровізували 31 послугу. Це реєстрація бізнесу, видання дозволів на будівництво тощо. Також цифровізація дає змогу оприлюднити нові дані, щоб їх можна було аналізувати, й знаходити нові схеми зловживань. І запобігати їм", — зазначив Блінкен.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що цифровізація — один з основних векторів розвитку української економіки впродовж наступних років. Доступні та зручні послуги вже стали реальністю для українців, але попереду на нас чекають ще багато реформ. Подолання корупції, цифровізація послуг та нові реформи, які зроблять життя українців зручним, — усе це має стати головними цілями України.

“Діджиталізація в Україні — це не далеке завтра. Це вже сьогодні. Ми запровадили єдиний портал електронних послуг Дія, де можна відкрити бізнес, отримати дозвіл на будівництво, зареєструвати новонароджену дитину, записатись на вакцинацію та отримати ще десятки державних послуг максимально швидко на планшеті чи смартфоні за декілька секунд. Це те, чого раніше в Україні не було, а зараз реально працює. Це цифрова реформа, яка продовжується”, — заявив Зеленський.

8 липня Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров також виступить на конференції на панелі «Урядування — підвищення ефективності та професіоналізму». Ukraine Reform Conference проходить з 2017 року. Це платформа, яка об'єднує українських і міжнародних чиновників, бізнесменів, представників країн ЄС, НАТО, G7 і громадянського суспільства для підбиття річних підсумків процесу реформування в Україні та обговорення подальших пріоритетних кроків і перспектив.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт