Фінальну версію рекомендацій для наборів відкритих даних ОМС оприлюднено на data.gov.ua

Прес-офіс
08 січня 2020, 11:49
  Перегляди 3306

На порталі відкритих даних опубліковано остаточну версію рекомендацій для наборів відкритих даних органів місцевого самоврядування. Вона охоплює 64 наборів  даних органів місцевого самоврядування у сферах архітектури та містобудування, бюджету, комунальної власності, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров’я, торгівлі тощо. 

Рекомендації можна переглянути тут: https://data.gov.ua/pages/835-rec-index#mun

Робота над документом тривала понад рік.  Протягом цього періоду експерти консультували організації, які співпрацюють з органами місцевого самоврядування або використовують їхні дані. Серед цих організацій: ДП «Прозорро.Продажі», ДУ «Відкриті публічні фінанси», Центр «Ейдос», BRDO (Відкрите просторове планування), CoST Ukraine, Український інститут з прав людини, EasyWay, OPEN ADV, мережа тренерів і лідерів відкритих даних проекту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» та інші.

Рекомендації допоможуть підвищити якість наборів та відкривають можливість використання даних у електронних сервісах. Ми спільно з партнерами плануємо проводити періодичний моніторинг та перегляд рекомендацій. Зауваження та пропозиції можна залишити у формі зворотнього зв’язку: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf55vTeCC-u9DNAeh6XY6ZxDmdgbA4Z82ACSmNFA2TpBw_fMQ/viewform

Рекомендації розроблені ГО «Агенція журналістики даних» у партнерстві з проєктом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» та Міністерством цифрової трансформації України.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт