Fast track для БПЛА та комплектуючих: Уряд прийняв постанову, яка дозволить швидше ввозити військові товари в Україну

  Перегляди 1421

Уряд прийняв постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення товарів військового призначення. Зокрема, БПЛА та комплектуючих на територію України. Це дасть змогу нашим захисникам та захисницям оперативніше отримувати і використовувати технології на фронті. 

Документ був  розроблений спільно Міністерством економіки України та Мінцифри, а відповідні зміни — затверджено на засіданні Кабінету Міністрів України 14 лютого 2023 року.

Технології мають важливе значення на полі бої, адже вони змінюють хід війни і зберігають життя наших військових. Тому надважливо забезпечити швидкий розвиток та доставку БПЛА, щоб наші захисники та захисниці мали технологічну перевагу над ворогом. 

Прийнята постанова спрощує митне оформлення товарів військового призначення та подвійного використання. Відтепер імпортери зможуть ввезти такі товари без отримання дозволу Держекспортконтролю. 

Окрім цього, зміна законодавства дасть поштовх для розвитку українського виробництва оборонної продукції. Працюємо далі, щоб зробити нашу армію найбільш технологічною та переможною.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт