Евакуює поранених, доставляє міни та навіть відбуксовує техніку — про робота TerMIT у новому випуску Warchangers

четвер, 11:20
  Перегляди 84
  Перегляди 84

У YouTube-проєкті Мінцифри Warchangers продовжуємо розказувати про українські роботизовані платформи, які зберігають життя наших захисників. 

У новому випуску — робот TerMIT, що виконує логістичні завдання, які раніше бійці здійснювали на БТР та автівках. Він евакуює поранених, підвозить міни, а за потреби на нього можна встановити турель. Робот може транспортувати вантажі до 300 кг на відстань до 10 км. Розробник поділився історією з лінії зіткнення, коли TerMIT навіть витяг пікап, який загруз у піщаній дюні. При цьому керується лише одним джойстиком. 

Нині багато виробів уже працюють на передовій. Втілити ідею в життя розробникам допоміг кластер Brave1, а також пройти шлях від сертифікації, кодифікації до знайомства з іншими інженерами. 

Дивіться шостий випуск Warchangers на YouTube-каналі Мінцифри та дізнавайтеся про українські оборонні розробки, які рятують життя. А якщо маєте ідею чи готову defense tech-розробку, яка підсилить наших військових на фронті, — реєструйте її на платформі Brave1. Можливо, саме вона збереже життя захисників.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт