ЄС підтримує Мінцифру та МОН в оновленні курсу інформатики: 50 закладів освіти відібрано для пілотного проєкту

  Перегляди 885

Проєкт «Інформатика NewG», спрямований на оновлення шкільного курсу відповідно до концептуальних засад Нової української школи, відновив роботу після тимчасового призупинення через повномасштабну війну. 

Координаційна рада проєкту, до складу якої входять представники Міністерства цифрової трансформації України, МОН України та експерти програми EU4DigitalUA, розглянула 405 заяв від закладів освіти на участь у пілоті з оновлення предмета Інформатики. 

Серед усіх заяв відібрано 50 закладів загальної середньої освіти, які візьмуть участь у пілотному проєкті. 

Серед них: 28% закладів — із сіл, селищ і селищ міського типу, 34% закладів — із міст, 26% закладів — з обласних центрів і 12% закладів зі столиці. 

За чисельністю учнів 4% закладів — до 200 учнів, 30% закладів — 200-500 учнів, 46% закладів — 500-1000 учнів, 20% закладів — понад 1000 учнів.      

Повний перелік відібраних для пілоту закладів: https://bit.ly/3O3oc0F 

У межах проєкту передбачається:

  • створення нового контенту з 1 до 11 класу;
  • створення пілотних освітніх ресурсів для вивчення інформатики з їх подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн;
  • залучення найкращих українських та європейських ІТ-експертів.

Пілотування нового змісту та ресурсів предмета Інформатика розпочнеться, як і було заплановано, 1 вересня 2022 року. Перед початком кожної навчальної чверті   проводитимуться вебінари та тренінги для вчителів інформатики пілотних закладів. 

Після доопрацювання та вдосконалення розроблені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти 1 вересня 2023 року та будуть у вільному доступі на платформі Всеукраїнська школа онлайн.   

Змінюємо освіту — змінюємо майбутнє! Оновлені уроки з інформатики стануть тим першим базисом, який допоможе дітям легко знайти себе в IT-спеціальностях.   

Проєкт «Інформатика NewG» створено в межах реформи IT-освіти за ініціативи Міністерства цифрової трансформації та МОН. Проєкт впроваджується в рамках програми EU4DigitalUA, а саме її другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується Європейським Союзом.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт