Електронна товарно-транспортна накладна. Реалізовуємо новий пілот

Прес-офіс
27 квітня 2020, 10:03
  Перегляди 3285

Міністерство інфраструктури України у взаємодії з Міністерством цифрової трансформації України розпочинає реалізацію пілотного проєкту з впровадження в Україні е-ТТН (електронної товарно-транспортної накладної).

Проєкт направлений на:

  1. покращення умов ведення бізнесу
  2. протидію перевантаженню транспорту, що руйнує дорожнє покриття
  3. мінімізацію корупційних зловживань
  4. створення big data для прийняття smart рішень щодо пріоритетів розвитку української інфраструктури
  5. прискорення бізнес-процесів та зменшення простою завдяки можливості доступу контролюючих органів до єдиної бази документів в реальному часі.

Компанії зможуть швидко, без додаткової паперової тяганини та використання спеціального програмного забезпечення, використовувати переваги е-ТТН завдяки API (прикладний програмний інтерфейс, завдяки якому одна комп’ютерна програма може взаємодіяти з іншою).

Для реалізації проєкту вже прийнята необхідна нормативна база. 

Це слугуватиме не лише кроком гармонізації українського законодавства до європейських стандартів, а й сприятиме створенню цифрових транспортних коридорів, сполученню між Європою та Азією.

Разом із впровадженням е-ТТН, Україна планує приєднатися до Додаткового протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів (КДПВ) про електронну накладну. Проєкт відповідного Закону, розроблений за ініціативою Міністерства інфраструктури України, вже внесено до Верховної Ради.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт