Дві команди Мінцифри потрапили до фіналістів програми Open Data Mastermind

  Перегляди 573

Дві команди Міністерства цифрової трансформації з проєктом системи для аналізу стану розвитку підприємництва та проєктом Government BI увійшли до 6 команд-фіналістів інкубаційної програми Open Data Mastermind.

Ціль програми — покращити навички роботи з відкритими даними державних службовців різних рівнів. 

«Все почалося з ідеї, а чому б не використовувати відкриті дані для аналізу стану розвитку підприємництва. Це б дозволило багатьом зацікавленим сторонам приймати більш ефективні та оперативні рішення на користь підприємців. Вже є ефективні сервіси, але вони не враховують усіх потреб для прийняття необхідних управлінських рішень. Саме тому з'явилася ідея створити систему для аналізу стану розвитку підприємництва в Україні. Це інтерактивна карта розвитку підприємництва в конкретних сферах та регіонах країни зі зручними фільтрами, яка в майбутньому буде доступна на порталі Дія.Бізнес». 

Андрій Ремізов,
Керівник онлайн-складової проєкту Дія.Бізнес

Протягом трьох місяців за менторської підтримки міжнародних і українських експертів державні службовці з Міністерства цифрової трансформації створюватимуть проєкти на основі відкритих даних — систему для аналізу стану розвитку підприємництва в Україні та систему для моніторингу і оцінки наслідків прийняття управлінських рішень.

«Дані — це не просто довідки. Дані — це не просто звіти. Дані — це історія, історія — це досвід. Дані відображають прямі результати нашого вибору, діяльності чи бездіяльності. Створені масиви даних, що представлені у вигляді баз даних чи реєстрів, містять в собі найціннішу інформацію про наш досвід, наші помилки, наші досягнення. Музиканти читають ноти, а управлінці — цифри. Одні творять музику, а інші — історію. Управлінські рішення — це основа історії. Для ефективних рішень потрібні інструменти, і ці інструменти — це Government BI». 

Ярослав Поляхович,
Керівник проєкту Government BI

Програма Open Data Mastermind реалізується USAID/UK aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Партнер проєкту — 1991 Open Data Incubator.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт