Досягнення цифрової України: Мінцифра взяла участь у Tallinn Digital Summit

Прес-офіс Міністерства
08 вересня 2023, 07:33
  Перегляди 407

5 вересня відбувся щорічний Tallinn Digital Summit, який зібрав лідерів цифрового світу. Політики, урядовці, представники міжнародних організацій і приватного сектору обговорили виклики та можливості розбудови цифрового майбутнього.

Україну на Tallinn Digital Summit представила команда Мінцифри. Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан розповіла про розвиток цифровізації в Україні, розробку національної стратегії інновацій, запуск освітнього застосунку та плани Мінцифри.

«Зараз в України є унікальний шанс за підтримки всього світу ухвалювати принципові рішення, стати новим економічним та освітнім дивом у світі. Інновації мають не лише вирішувати сучасні проблеми, а й акцентувати нові горизонти для майбутнього. Ми працюємо над розробкою національної стратегії інновацій та вже визначили десять пріоритетних напрямів, які плануємо розвивати, — від науково-дослідних центрів до співпраці з приватним сектором. Вже сьогодні ми будуємо майбутнє технологій і робимо це, зокрема, завдяки довірі та підтримці естонських партнерів», — зазначає Валерія Іонан.

Крім цього, заступник Міністра взяла участь у панельній дискусії Rethinking and Reshaping Resilience (Переосмислення стійкості). Цьогорічна тема — наслідки вторгнення росії в Україну, зокрема, для безпеки європейського кіберпростору. Учасники обговорили безпеку центрів обробки даних, засоби для захисту даних та боротьбу з дезінформацією під час війни. 

Повний виступ Валерії Іонан на Tallinn Digital Summit дивіться за посиланням — https://www.youtube.com/live/9-euNyW-Gmc?si=FXqrDRlmbje6RIz0

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт