Досягнення Мінцифри у галузі FinTech на конференції Digital Banking Conference & First FinTech Stand Up

Прес-офіс
23 жовтня 2020, 15:14
  Перегляди 1179

На заході зібралися провідні експерти FinTech галузі, банкіри та інвестори для того, щоб обговорити теми сучасної епохи цифрових фінансів: необанкінг, віддалену ідентифікацію, роль лідерства у діджитал трансформації тощо.

Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації, розповіла про ІСЕІ id.gov.ua та досягнення Мінцифри в галузі FinTech:

  • Мінцифра запустила ІСЕІ id.gov.ua — універсальну платформу для е-ідентифікації та автентифікації користувачів, яка працює 24/7, має атестат КСЗІ, 4 підключених держреєстри та 196 клієнтів.

  • Відтепер завдяки 1 договору можна підключити всі способи ідентифікації. А це 53 схеми е-ідентифікації: 23 схеми КЕП та удосконалених підписів; 22 схеми BankID НБУ; 4 схеми на хмарних носіях; 3 схеми MobileID та можливість зберігати особистий ключ на ID-картці (тільки АЦСК МВС). Це означає, що банківські та небанківські установи зможуть легко встановити особу клієнта.

"Майбутнє за цифровізацією та онлайн-технологіями. Команда Мінцифри працює над тим, щоб комплексні й безпечні онлайн-сервіси для е-ідентифікації та автентифікації користувачів стали буденністю в фінансовій сфері. Наша задача — стрибок у майбутнє", — підкреслює Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації.

Дякуємо організаторам події Українській асоціації фінтех та інноваційних компаній (UAFIC) та Business Stand Up і партнерам Mastercard, PaySpace Magazine, ЛІГА.Money, Клуб Банкиръ, Fondy, identomat, Lugera, PSP Platon, Перший профільний ютуб-канал сфери фінтех – Ukrainian Fintech Hub, ФРІДОМ ФІНАНС Україна.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт